Beter rendement op arbeidsvoorwaarden

De AWVN wil werknemers meer verantwoordelijkheden geven voor werktijden en loopbaan-mogelijkheden. Dat staat in de evaluatie van CAO’s die de AWVN in 2008 afsloot. Beheersing van loonkosten, verhoging van productiviteit en oplossing van knelpunten op de arbeidsmarkt blijven in 2009 prioriteit in de CAO-onderhandelingen. Daarmee maakt de AWVN de opmaat voor het nieuwe CAO-seizoen 2009.

2009 zal geen gemakkelijk CAO-jaar worden. Veel afgesloten CAO’s voor 2009 (en zelfs 2010) vertonen loonstijgingen van 3% en meer. De recessie, lagere inflatie en de gemaakte afspraken in het Najaarsoverleg zullen de looneisen in 2009 matigen. Toch blijft de arbeidsmarkt in een aantal sectoren krap, zodat werkgevers zich moeilijk een lagere loonstijging kunnen permitteren dan in concurrerende sectoren. Een lastig probleem vormen de pensioenpremies. Door de lagere dekkingsgraad en de wens om pensioenuitkeringen (weer) te indexeren wordt een stijging van de pensioenpremie in veel sectoren onvermijdelijk. Vakbonden zullen dat voor hun leden willen compenseren. Dat laat zich weer moeilijk met de noodzakelijke loonmatiging combineren.

Sociale innovatie en vernieuwing van CAO’s kunnen bijdragen aan de oplossing van de dilemma’s waarvoor CAO-onderhandelaars zich gesteld zullen zien. Door arbeidsvoorwaarden beter af te stemmen op de wensen van groepen en individuele werknemers kan de effectiviteit van de CAO- afspraken worden verbeterd, zonder dat de loonkosten generiek sterk hoeven te stijgen. Zo kan het ‘rendement’ van CAO-afspraken verbeteren. In het belang van werknemers én werkgevers!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: