Sociaal plan kan sociaal én realistisch!

Als de voorspellingen van het CPB uitkomen moeten binnen afzienbare tijd sociale plannen weer uit de kast gehaald worden. Hoewel ik deze week nog van een bedrijf hoorde waar het door de directie verboden was om zelfs maar over de economische crisis te praten. Ik kan die houding van het hoofd omhoog en de rug rechten wel waarderen, maar we moeten ook realistisch zijn.

Deze week las ik de weblog van Jaap Jongejan, voorzitter van CNV Bedrijvenbond. Hij bepleitte maatwerk bij het opstellen van sociale plannen. Hard tegenover werkgevers die de crisis misbruiken om werknemers te lozen. Maar realistisch tegenover werkgevers die met pijn in het hart – hopelijk tijdelijk – van een aantal werknemers afscheid moeten nemen om erger te voorkomen. Bij de voorbereiding van een gesprek over een sociaal plan met een klant in de ‘klein’metaal nam ik kennis van de aanpak van IKEA bij de sluiting van de oudste – en verouderde – IKEA-vestiging van ons land in Sliedrecht. De directie koos voor een sociaal sociaal plan. Open communicatie met alle medewerkers en nette regelingen om de schade voor de betrokken medewerkers zoveel mogelijk te beperken werden ‘beloond’ met loyale medewerking en een eervolle vermelding van het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (www.ncsi.nl). De sluiting van de vestiging in Sliedrecht kon zelfs met een personeelsfeest worden afgesloten!

Zo kan het en zo moet het. Zeker als werkgevers bij economische opleving weer een beroep op de verloren kennis en ervaring van ontslagen medewerkers willen doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: