Naar een facilitaire CAO?

Soms kun je inspirerende gesprekken over CAO’s voeren. Zoals deze week met Jaap Jongejan, voorzitter van de CNV Bedrijvenbond. De CAO is in de ogen van velen – vooral – een instrument waarmee arbeid en inkomen kunnen worden uitgeruild. Maar het kan veel meer zijn. Als de CAO meer in samenhang wordt gebracht met de economische ontwikkeling van branches en bedrijven kan de CAO werkgevers en werknemers helpen om bijvoorbeeld om te schakelen van aanbodgestuurde naar vraaggestuurde productie en dienstverlening. Korte termijn afspraken moeten dan worden aangevuld met afspraken over inzet, beloning, scholing en ontwikkeling op de langere termijn.

Werkgevers en werknemersorganisaties in de (top)sport buigen zich over de vraag of een CAO bij kan dragen aan een professioneel topsportklimaat in Nederland. Ik mag daaraan met anderen een bijdrage leveren. De CAO die daarvoor nodig lijkt moet vooral dienstbaar zijn aan de ontwikkeling en professionalisering van de verschillende takken van topsport, ieder op de eigen wijze en in het eigen tempo. Daarvoor is een ‘facilitaire’ CAO nodig die het sportbonden en -clubs gemakkelijker maakt om arbeidsverhoudingen vorm te geven, te organiseren en te structureren.

De CAO bestaat meer dan 80 jaar en zal naar de overtuiging van velen nog wel 80 jaar bestaan. Maar het karakter van de CAO heeft zich altijd aan de tijd en omstandigheden aan weten te passen. Is na de ‘meerkeuze’ CAO uit de achter ons liggende periode van individualisme de ‘facilitaire’ CAO het antwoord op de huidige behoeften van werkgevers en werknemers?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: