Openbreken CAO’s in ieders belang!

Het Sociaal Akkoord bevat de afspraak dat de loonontwikkeling vanwege de economische crisis beperkt zal worden tot het niveau van de inflatie. Hoewel de inflatie in februari nog 2% bedroeg verwachten economen een verdere daling. Deflatie, waarbij de prijzen per saldo dalen, lijkt zelfs niet uitgesloten. De ECB voorspelt voor 2009 nog maar 0,4% inflatie in de eurozone.

De daling van de inflatie en daarmee van de loonstijgingen zal tot een tweedeling leiden. CAO’s die voor de crisis zijn afgesloten vertonen loonstijgingen van rond 3%; nieuwe CAO’s kunnen op de nullijn belanden. Die verschillen zijn voor niemand goed. Bedrijven worden genoodzaakt tot tariefsverhogingen, die de koopkracht negatief beïnvloeden. Werknemers moeten hun lonen matigen, terwijl anderen hun loon sterk zien stijgen. Ongetwijfeld zullen die verschillen na 2009 en 2010 weer moeten worden rechtgetrokken. Ook dat zal weer met onrust gepaard gaan.

Dat het voorgaande geen theorie is blijkt uit geluiden vanuit zorgsectoren en gemeenten. Daar willen werknemers in hun beloning niet achterblijven bij collega’s – zoals bij het Rijk – die er in 2009 en 2010 fors op vooruit gaan. Vakbonden dreigen daardoor in een spagaat terecht komen.

De oplossing zou kunnen bestaan uit het vrijwillig aanpassen van de CAO-afspraken van voor de crisis. De afgesproken loonsverhogingen kunnen dan naar de – hopelijk nabije – toekomst worden doorgeschoven en vakbonden kunnen wellicht compensaties bedingen op niet materiële wensen. Bij de Rijksoverheid zou het openbreken van de CAO’s tevens het financieringsprobleem van de hogere ABP-pensioenpremie, dat deze week de kop opstak, kunnen verlichten.

Openbreken van CAO’s is geen alledaags middel. Maar de huidige crisis vraagt ook van sociale partners ongewone oplossingen, moed en leiderschap. Wie durft dat aan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: