Vakbond trekt CAO-lessen!

Er zijn lessen geleerd! Dat schrijft de CNV Dienstenbond op zijn site over de onderhandelingen over de CAO Groothandel in bouwmaterialen. Die CAO liep op 1 juli 2008 af. Daarna lukte het CAO-partijen niet om een nieuwe CAO af te sluiten. De bond schrijft dat over veel onderwerpen, zoals prestatiegericht belonen, arbeidstijdenmanagement, leeftijdsbewust personeelsbeleid, gezondheidsbeleid, employability en scholing de afgelopen jaren ‘over en weer’ voorstellen zijn gedaan, maar dat het aan samenhang tussen de onderwerpen heeft ontbroken. Dat leidde in de loop van de tijd tot misverstanden en irritaties. CNV Dienstenbond heeft daarvan geleerd!

De CNV-bond kiest er niet voor om deze neerwaartse spiraal voort te zetten. Er worden personele wijzigingen doorgevoerd. En de werkgevers is gevraagd om hun voorstellen voor de nieuwe CAO in een volledig herschreven CAO-tekst aan te leveren. Dat moet een concreet beeld geven van de door werkgevers voorgestane CAO-wijzigingen en wordt vertrekpunt voor de onderhandelingen.

Het bijzondere aan de opstelling van CNV Dienstenbond bij deze CAO vind ik niet alleen dat de CNV-bond de hand in de eigen boezem steekt, maar vooral dat de bond oog heeft voor het proces van de CAO-onderhandelingen. Veel CAO-problemen ontstaan niet zozeer op de inhoud, maar op het proces van de onderhandelingen. Daaruit zijn voor veel CAO-partijen ‘lessen te leren’!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: