Dreigement V&D vindt navolging!

V&D heeft zich de woede van de vakbonden op de hals gehaald door het personeel te vragen vrijwillig af te zien van de CAO-loonstijging. Vakbonden vinden dat in strijd met de CAO en dreigden met een kort geding. Vrijdag bereikten partijen een akkoord: V&D trekt de oproep in en biedt een werkgelegenheidsgarantie; vakbonden stemmen in met de nullijn tot medio 2011.

De V&D-case staat echter niet op zichzelf. Steeds meer bedrijven vragen hun medewerkers af te zien van betalingen waarop ze volgens de CAO recht hebben. Het komt voor in het vervoer en in de (klein)metaal. Soms worden vakbonden erbij betrokken, soms ook niet. Personeel wordt te verstaan gegeven dat het een interne aangelegenheid is en dat inmenging van buitenstaanders (lees: vakbondsbestuurders) niet op prijs wordt gesteld.

Natuurlijk is het ongewenst dat bedrijven ‘op eigen houtje’ de CAO uitkleden. De vraag is hoe deze ‘trend’ gekeerd kan worden. Maar het gebeurt niet uit weelde; veel bedrijven staat het water aan de lippen. Ontslag is vaak het enige alternatief. Dat is niet in het belang van de werknemers.

Ik zie twee oplossingsrichtingen. Een landelijk meldpunt, waar werknemers, desnoods anoniem, voorkomende situaties kunnen melden, kan wildgroei helpen voorkomen. Tegelijkertijd zullen CAO-partijen werkgevers ‘legale’ mogelijkheden moeten bieden om ontslagen te voorkomen als het personeel bereid is daarvoor een (loon)offer te brengen.

Misschien dat het overleg tussen de vakbonden en V&D daarvoor een basis heeft gelegd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: