De SER en de nieuwe kleren van de keizer.

Oplossingen op het terrein van CAO en arbeidsvoorwaarden worden doorgaans bereikt door onderhandelingen tussen sociale partners, vakbondsacties of stakingen en/of afspraken in de organen van de overlegeconomie. Velen prefereren het eerste boven de andere twee. Resultaat in onderhandelingen boven de schade van acties en de stroperigheid van het poldermodel.

De advertentie van HS-ARBEIDSVOORWAARDEN BV in vakblad Zeggenschap over Arbeidsverhoudingen maakt dat in twee zinnen duidelijk. Verwacht u de oplossingen uit Den Haag? Of haalt u liever resultaten in onderhandelingen? Daartussen: een (zelfgemaakte) foto van het gebouw van de SER in Den Haag: het centrum van de overlegeconomie!

De knipoog naar de overlegeconomie is aan de SER niet besteed. Een brief-op-poten stelt dat de SER door de advertentie in een negatief daglicht wordt geplaatst en dat de goede naam van de SER erdoor wordt aangetast. Als de advertentie opnieuw wordt geplaatst dreigt de SER zelfs met (juridische) maatregelen!

De SER gedraagt zich als de keizer uit het sprookje van de nieuwe kleren van de keizer. Zorg dat niemand iets negatiefs over de SER zegt, lijkt het hoogste overlegeconomie-orgaan van ons land te denken. Dan worden we door iedereen gewaardeerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: