Daar is de CAO 2.0 voor nodig!

Vrijdag 24 juli 2009 vond bij HS-ARBEIDSVOORWAARDEN BV in Lopik een unieke zomer-bbq plaats: BBQ CAO 2.0. CAO-onderhandelaars van vakbonden én werkgeversorganisaties spraken samen met wetenschappers, pensioendeskundigen en enkele CAO-ondersteunende organisaties en bedrijven over CAO 2.0. De eenduidige conclusie luidde: CAO 2.0 is nodig!

Die conclusie roept natuurlijk om het antwoord op de vraag waarom de CAO 2.0 nodig is. Het antwoord wordt gegeven in een vijf minuten durend filmpje over CAO 2.0. De CAO 2.0 geeft antwoord op de komst van de werknemer 2.0 op de arbeidsmarkt en in de bedrijven. Deze werknemer 2.0, door onderzoekers slim, snel en sociaal genoemd, vraagt om een andere CAO en andere arbeidsvoorwaarden. Elk bedrijf krijgt daarmee te maken. Daar is de CAO 2.0 voor nodig!

De deelnemers aan de door HS-ARBEIDSVOORWAARDEN BV aangeboden BBQ CAO 2.0 spraken ook over de wijze waarop de CAO 2.0 tot stand kan komen. Misschien dat de ‘gemengde’ samenstelling van de deelnemers van beide CAO-partijen – werkgevers én vakbonden – aan de BBQ CAO 2.0 er symbool voor staat: minder tegenover elkaar en meer met elkaar. Als experts in arbeidsverhoudingen die, weliswaar ieder vanuit een eigen invalshoek en achterban, zich samen verantwoordelijk weten voor de CAO 2.0.

HS-ARBEIDSVOORWAARDEN BV introduceert met het oog op CAO 2.0 CAO-procesondersteuning, dat de zorg voor een soepel CAO-proces van CAO-partijen overneemt. CAO-partijen kunnen zich dan volledig op de inhoud van de CAO-onderhandelingen concentreren. Dat kan de efficiency en effectiviteit van CAO-onderhandelingen verbeteren en kan de komst van de CAO 2.0 versnellen.

Het filmpje over CAO 2.0 en de introductie van CAO-procesondersteuning is te bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=5ABSF9FwXKA.

Het artikel over CAO 2.0 in het vakblad Zeggenschap over Arbeidsverhoudingen kan worden gedownload op http://www.hs-a.eu/CAO2.0.pdf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: