CAO en AOW-leeftijd

De discussie over de AOW-leeftijd nadert een climax. Voor 1 oktober kan de SER een unaniem alternatief aandragen. Maar deze week bleek daar weinig vertrouwen meer in. VNO-NCW leek de hoop te hebben opgegeven. De FNV bereidt een actiedag op 7 oktober voor en dreigde met looneisen als de AOW-leeftijd stijgt. Het kabinet lijkt – getuige de AOW-passage in de Troonrede – ook niet meer met serieuze alternatieven rekening te houden. Kortom: de discussie lijkt in een impasse te eindigen.

Een oorzaak van deze onbevredigende gang van zaken is de eenzijdigheid van de discussie. Die is eigenlijk uitsluitend gevoerd op basis van financiële argumenten. Dààr richten de suggesties voor alternatieven, zoals de verlaging van de hypotheekrenteaftrek zich ook vooral op. In het fraai uitgevoerde vakblad Zeggenschap over Arbeidsverhoudingen (www.zeggenschap.info) publiceerde ik deze week samen met emeritus hoogleraar gezondheidszorg Kees Klinkhamer een artikel over de medische aspecten van langer doorwerken. Daaruit blijkt dat langer doorwerken ronduit positief is voor de gezondheid van ouder wordende werknemers. En dat eerder stoppen met werken juist tot allerlei problemen met gezondheid leidt. Dat doet naar mijn mening een ander licht op de AOW-discussie schijnen. In het artikel gaan we zo ver dat we het tot de zorgplicht van vakbonden rekenen om langer doorwerken voor hun leden te bevorderen en te stimuleren!

En werknemers in zware beroepen dan? De verhoging van de AOW-leeftijd kent een zeer lange en geleidelijke overgangstermijn. Die kan gebruikt worden om in CAO’s afspraken te maken over gezond en plezierig werken, ook in zware beroepen. Desnoods door, zoals een stratenmaker zelf voorstelde, hen vanaf een bepaalde leeftijd een tweede beroep te leren. Zoals dat voor dansers en beroepssporters nu ook al het geval is. Verhoging van de AOW-leeftijd kan zó de aanleiding worden om niet langer te accepteren dat mensen door hun werk vroegtijdig aan de kant komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: