Nogmaals 1 oktober!

Woensdagmiddag werd ik, enkele uren voordat het overleg over de AOW-leeftijd in de SER mislukte, als deskundige gevraagd mijn mening geven in een directe uitzending van BNR Radio.

Mijn commentaar in de uitzending geef ik graag aan de lezers van CAOpinie© door:

‘Je kunt onderhandelingen op twee manieren voeren: ieder vanuit de eigen opvattingen en belangen óf samen vanuit één of meer gemeenschappelijke belangen. De eerste manier lijkt op touwtrekken en kan eigenlijk alleen maar door de klok beslecht worden in de hoop dat er dan ergens in het midden een compromis ontstaat. De tweede manier lijkt meer op samen puzzelen op de oplossing van een probleem: eerst de hoekstukken, dan de randen en tenslotte de invulling van de puzzel. Het lijkt erop dat partijen voor de eerste manier hebben gekozen. Daarvan mag geen onverwachte en verrassende uitkomst verwacht worden. Die had veel meer in het verschiet gelegen als bij de start van de onderhandelingen voor de tweede manier gekozen was. De positie van werknemers in laag betaalde zware beroepen met een relatief kortere levensverwachting had een gemeenschappelijk belang kunnen vormen met als gezamenlijk doel het ook voor deze werknemers mogelijk te maken de pensioenleeftijd (nu 65, straks 67) gezond te halen. Door vanuit zo’n gemeenschappelijk belang ‘out of the box’ te denken kan tot onverwacht creatieve oplossingen leiden. Dat is helaas niet gebeurd.

Ik vind daarbij ook de rol van de Kroonleden opvallend, of eigenlijk: onopvallend. Eerder op de woensdag hoorde ik een oud-woordvoerder van de SER uitleggen dat Kroonleden doorgaans passief blijven totdat partijen elkaar naderen. Dan pas proberen zij het laatste duwtje te geven. Zo lijkt het ook nu gegaan te zijn. Maar hadden juist de Kroonleden niet in een veel eerder stadium een actievere rol kunnen en moeten spelen bij het zoeken en uitwerken van zulke gemeenschappelijke belangen?’

De vraag in hoeverre personen en persoonlijke verhoudingen het onderhandelingsresultaat bepalen heb ik bevestigend beantwoord. Onderhandelen is mensenwerk, waarbij menselijke relaties en emoties een belangrijke rol spelen. Ook dat is in het overleg over de AOW gebleken. Het is wel te hopen dat die snel weer plaats maken voor rationele afwegingen over het vervolg!

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: