Zelfroosteren, de trend in 2010!

Opvallend. In drie branches, waar ik op dit moment bij CAO-onderhandelingen betrokken ben, staat zelfroosteren op de agenda. Dat kan geen toeval zijn! Zou zelfroosteren in 2010 in Nederland gaan doorbreken? In ieder geval heeft het de steun van de grootste vakcentrale van het land. FNV-voorzitter Agnes Jongerius sprak er over tijdens haar Nieuwjaarstoespraak. Zelfroosteren zal volgens Jongerius leiden tot meer tevredenheid en toto hogere productiviteit. Daarmee sluit de FNV-voorzitter zich aan bij de uitgangspunten van sociale innovatie, zoals uitgedragen door het Nederlands Instituut voor Sociale Innovatie (www.ncsi.nl), dat zich ook voor zelfroosteren sterk maakt.

Het mooie van zelfroosteren is dat het twee lastige CAO-vraagstukken tegelijkertijd kan oplossen. Veel werknemers willen graag meer zeggenschap over hun werktijden, om zo het werk beter te kunnen combineren met privé. Werkgevers zijn daar beducht voor omdat ze vrezen dat er dan geen werknemers zullen zijn op momenten dat het werk zich aandient. Op hun beurt willen zij de werknemers flexibeler in kunnen zetten. Daar zijn werknemers weer beducht voor, omdat dat er toe zou kunnen leiden dat ze moeten werken op tijden die voor privé nodig zijn. Deze Gordiaanse knoop kan met behulp van zelfroosteren doorgehakt worden. Bij zelfroostering bepaalt de werkgever, al dan niet na overleg, op welke tijden er gewerkt moet worden en welke bezetting noodzakelijk is om het werk te kunnen uitvoeren. Werknemers bepalen echter zelf, binnen de mogelijkheden van het rooster, wie op welk moment werkt.

De invoering van zelfroosteren gaat niet vanzelf. Het stelt hoge eisen aan werknemers, aan het management en aan het beschikbare instrumentarium. Maar de ervaringen, buiten Nederland in onder meer Zweden en inmiddels ook in eigen land zijn zo positief dat de benodigde inspanningen en investeringen voor veel bedrijven verantwoord zullen zijn.

Eén reactie to “Zelfroosteren, de trend in 2010!”

  1. triskelionadvies Says:

    Beste Henk,

    Zelfroosteren, Sociale Innovatie, Slimmer werken, Het nieuwe werken, Empowerment, dit zijn de peilers van dit moment. Zowel werkgever als werknemer heeft er baat bij. 2010 is dan ook het jaar van de flexibilisering van personeelsbestanden. Dit kan zijn door flexibeler werken bij een werkgever, maar ook door inhuur / uitbesteding van werkzaamheden. zie ook mijn blog http://triskelionadvies.wordpress.com

    gr. Sandra Galjaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: