Loonstijging door productiviteitsstijging?

Hoewel deze week acties bij Akzo Nobel en DSM al kort na de start afgerond konden worden met een CAO-akkoord is de dreiging van (stakings)acties in relatief veel sectoren actueel. Ultimata bij gemeenten, provincies en waterschappen liepen deze week af. Ook in de schoonmaakbranche lieten de werkgevers, verenigd in de OSB, het ultimatum van de vakbonden verlopen. Onderhandelingen in het beroepsgoederenvervoer liepen deze week vast en bij de Rabo-bank lijkt het CAO-overleg evenmin resultaat op te gaan leveren.

In alle sectoren vormt de loonontwikkeling het grootste knelpunt. Vakbonden willen ten minste de koopkracht handhaven, in de schoonmaakbranche zelfs 3% loonsverhoging. Werkgevers vinden stijging van de loonkosten op dit moment onverantwoord. Bij de (lagere) overheden worden zeer ingrijpende bezuinigingen verwacht, de schoonmaakbranche ervaart druk van opdrachtgevers die vanwege de crisis kosten moeten besparen, in de transportsector heeft één op drie bedrijven in 2009 met verlies gedraaid en bij (retail)banken staat de werkgelegenheid onder druk.

Bij de waterschappen hebben vakbonden nu voorgesteld de impasse te doorbreken door niet de lonen te verhogen, maar de arbeidstijd te verlagen (van 37 naar 36 uur per week). Ogenschijnlijk lijkt dat lood om oud ijzer, maar als de waterschappen er in slagen het werk met een 36-urige werkweek uit te voeren stijgt de productiviteit met hetzelfde percentage als de loonstijging.

Productiviteitsstijging kan wellicht ook in andere branches een oplossing bieden. Als vakbonden bereid zijn om – al dan niet in ruil voor meer zeggenschap van werknemers over werktijden – mee te werken aan productiviteitsverbetering door een flexibeler inzet van werknemers mogelijk te maken, kan er financiële ruimte voor loonstijging ontstaan zonder dat deze doorwerkt in tarieven of overheidsfinanciën. Dat is geen gemakkelijke weg, maar dat zijn (stakings)acties ook niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: