Nullijn of niet?

Deze week ‘betreurde’ minister Donner de in de CAO TNT afgesproken loonstijging van 0,7%. De loonstijging leidt volgens de minister tot verlies van werk, nu en in de toekomst. Donner pleitte – opnieuw – voor CAO-loonstijgingen rond de nullijn. Bij gemeenten, provincies en waterschappen worden juist acties gevoerd tégen de door de werkgevers voorgestelde nullijn. Ook in CAO’s in het bedrijfsleven, zoals de CAO Groothandel in Bloemen en Planten, vormt de nullijn een breekpunt.

De vraag is of de huidige economische omstandigheden bevriezing van de lonen nodig maakt. Economen lijken daar verschillend over te denken. Dat verlies van werkgelegenheid het directe gevolg van loonstijgingen zal zijn als de kosten niet naar klanten (of de belastingbetaler) kunnen worden doorberekend staat buiten kijf. En dat is wat in veel sectoren op dit moment aan de hand is. Sommige economen menen echter dat loonstijgingen er juist toe zullen bijdragen dat vooral de zwakke bedrijven ‘omvallen’. Dat zou het herstel van de economie versnellen. Loonmatiging zou de pijn daarentegen verdelen over sterkere en zwakkere bedrijven, waardoor zwakkere bedrijven nog een tijdje kunnen overleven. Dat zou het herstel van de economie juist vertragen.

Wat is er ook van deze economsiche theorieën waar is, in beide gevallen – bij loonmatiging én bij loonstijgingen – gaat waarschijnlijk werkgelegenheid verloren. Dat plaatst de vakbeweging voor een duivels dilemma, dat zich bij TNT Post in alle hevigheid manifesteerde. Immers, TNT Post lijkt op een deel van de markt – postbezorging – ondanks pogingen van politiek en vakbeweging om nieuwe postbedrijven in het ‘keurslijf’ van een traditionele CAO te dwingen, een relatief zwakke speler. Dat betekent dat ook bij loonmatiging werkgelegenheid bij TNT Post verloren zal gaan. Dat maakt de keuze van leden van vakbonden bij TNT in elk geval begrijpelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: