Nogmaals: marktwerking en arbeidsvoorwaarden

Ik pleitte vorige week in CAOpinie© voor kwaliteitsverhoging in plaats van loonkostenverlaging in sectoren waar prijzen en tarieven onder druk staan. Dat leidde tot enkele reacties waarbij werd gewezen op de noodzakelijke relatie tussen loon en productiviteit. Met name in publieke sectoren zou daarvoor nog (te) weinig aandacht bestaan.

Natuurlijk moet er een relatie zijn tussen productiviteit en beloning. Als loonwaarde niet (meer) terugverdiend kan worden moeten lonen in feite worden gesubsidieerd. Daarmee wordt het paard achter de wagen gespannen. Verhoging van productiviteit kan, evenals vergroting van de klantwaarde van een dienst of product, eveneens de neerwaartse spiraal van dalende prijzen, tarieven en lonen doorbreken. Niet voor niets stelt het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (www.ncsi.nl) verhoging van productiviteit náást meer plezier in het werk centraal!

Die lijn zal ook doorgetrokken moeten worden naar de publieke sector. In het perspectief van komende bezuinigingen moeten loonstijgingen onvoorwaardelijk met productiviteitsverbetering gepaard gaan. Het afgewezen voorstel van de waterschappen om de loonsverhoging mogelijk te maken door hetzelfde werk met minder mensen te verrichten verdient navolging. Anders moet gevreesd worden voor een Iers scenario waar plannen bestaan om de lonen in de publieke sector met circa 10% te verlagen om de publieke dienstverlening betaalbaar te houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: