Geen angst voor organising!

De staking in de schoonmaak wordt verbonden met een nieuwe vakbondsstrategie: organising. In sommige media is organising de afgelopen tijd afgeschilderd als een schrikbeeld voor werkgevers. Organising zou hen de zeggenschap over de onderneming ontnemen. De vraag is of dat zo is en of angst voor organising gegrond en verstandig is.

Organising is ontstaan in de Verenigde Staten en in Nederland geïntroduceerd door Eddy Stam, voormalig vakbondsbestuurder van FNV Bondgenoten. De kern van organising is dat werknemers zelf verantwoordelijkheid nemen voor het oplossen van hun werkgerelateerde problemen. De vakbond wordt daarbij meer ondersteuner, in plaats van probleemoplosser. Organisers die door de vakbonden worden opgeleid en ingezet zijn niet meer primair de gesprekspartner van de werkgevers, maar stellen werknemers in staat om zélf overleg met hun werkgever te voeren.

Organising kan vergaande gevolgen hebben voor de arbeidsverhoudingen in Nederland. Overleg over arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden kan erdoor verplaatst worden van het niveau van de bedrijfstak naar de bedrijven. Bovendien zal het meer gevoerd gaan worden door de werknemers zélf (die daarvoor moeten worden toegerust!) dan door professionele bestuurders. Ook kan de invloed van landelijke ‘Polderafspraken’ er uiteindelijk door afnemen. Daarbij is van belang of organising bij veel werknemers aanslaat of dat slechts een klein deel van de werknemers zich erdoor aangesproken voelt.

De vraag is natuurlijk of dat alles positief of negatief is. Zoals zo vaak hangt dat, denk ik, sterk af van de wijze waarop er in de praktijk mee wordt omgegaan. Organising past bij de ontwikkeling naar zelfbewuste en zelfstandige werknemers die verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen positie in bedrijven. Het vertoont overeenkomsten met de opkomst van werknemer 2.0 en van ZZP’ers. Vakbeweging én werkgevers(organisaties) zullen hun eigen posities ten opzichte van deze ontwikkelingen moeten (her)bepalen. Angst is daarbij – zoals altijd – een slechte raadgever!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: