Survival of the fittest van de vakbeweging

Deze week ontmoette ik op Twitter (www.twitter.com/HenkStrating) John Kerstens, de voorzitter van FNV Bouw. Hij twitterde: “Survival of the fittest: niet de sterkste overleeft, maar degene die zich het best aanpast aan de omstandigheden. Geldt ook voor de FNV.” John levert daarmee het zoveelste bewijs dat je in 140 tekens – het maximum van een tweet – wel degelijk een boodschap over kunt brengen.

Ik weet niet precies wat John met zijn tweet voor ogen had. Ergens las ik dat hij met collega’s van FNV Bondgenoten gesprekken voert over één ongedeelde FNV, een heel oude wens binnen de beide vakcentrales FNV en CNV. Misschien had zijn tweet daar betrekking op. Maar hoe het zij hij zette me aan tot nadenken over de ‘survival of the fittest van de vakbeweging’.

Vrijwel gelijktijdig publiceerde FNV Bondgenoten een overzicht van het afgelopen CAO-seizoen. Daarin wordt onomwonden erkend dat koopkrachtbehoud niet helemaal bereikt is. Gemiddeld stegen de CAO-lonen 1,1%, iets minder dan de inflatie. Maar in bedrijven en bedrijfstakken die erg van de crisis te leiden hebben bleef de loonstijging daar – soms ver – onder.

Toch spreekt FNV Bondgenoten van een ‘mooi CAO-seizoen’. Omdat in veel CAO’s afspraken over werk en arbeidsomstandigheden gemaakt werden. En over het reguleren van het aantal flexibele werknemers. Als kroon op het werk wordt gewezen op de CAO Schoonmaak, waar na 9 weken staken een CAO werd bereikt waarin naast loonsverhoging ook de positie van schoonmakers recht wordt gedaan. Er komt een convenant waarin opdrachtgevers en werkgevers afspreken om bij aanbesteding van werk rekening te houden met de werk- en inkomenspositie van schoonmakers. Een mooi resultaat, waarin ik – met heel veel voldoening – zelf een bemiddellende rol kon vervullen.

Schoonmakers horen blijkens onderzoek, naast taxichauffeurs, postbezorgers, vleesverwerkers en supermarktmedewerkers tot de laagstbetaalde werknemers. FNV Bondgenoten heeft zich ten doel gesteld de werk- en inkomenspositie van deze werknemers te verbeteren. Door dat juist tijdens de economische crisis aan de orde te stellen in plaats van onverantwoorde generieke loonstijgingen te eisen getuigt van moed, aanpassingsvermogen en overlevingsinstinct.

De FNV lijkt de “suvival of the fittest’ te begrijpen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: