X-stra: nieuwe kijk op oplossen CAO-conflicten

X-stra heeft een nieuwe kijk op het oplossen van CAO-conflicten. En met succes! Door de inzet van X-stra werd in april het conflict over de CAO Schoonmaak opgelost. Daaraan gingen maar liefst 9 weken van (staking)acties vooraf; de langste staking sinds 1933!

X-stra verschilt sterk van de traditionele aanpak van CAO-conflicten. Die kenmerkt zich veelal door de inzet van een BN’er (een oud politicus en/of vakbondsleider) die soms met veel (ondermijdelijke) publiciteit partijen met een compromis bij elkaar probeert te brengen.

X-stra kiest voor een geheel andere aanpak. CAO-partijen worden niet bij elkaar gebracht, maar juist uit elkaar gehaald. Beide CAO-partijen krijgen ieder een eigen adviseur. Pas als die het volledige vertrouwen van ‘zijn’ CAO-partij geniet gaat hij samen met de adviseur van de andere CAO-partij (waarvoor hetzelfde geldt) op zoek naar oplossingen. Daarbij wordt gezocht naar overlappende consensus, waarvoor bij partijen verschillende motieven kunnen bestaan. CAO-partijen worden weer bij elkaar gebracht als de X-stra adviseurs oplossingen hebben gevonden, waarmee beide partijen kunnen instemmen. Gedurende de werkzaamheden van X-stra wordt iedere publiciteit vermeden. Zelfs bij het werken aan de oplossing van het conflict over de CAO Schoonmaak, dat midden in de belangstelling van de media stond, slaagde X-stra erin búiten de publiciteit te blijven!

X-stra is toepasbaar in elke CAO-sector in het bedrijfsleven, de zorg, overheidssectoren of onderwijs. De oprichters en adviseurs van X-stra, Henk Strating, directeur van HS Arbeidsvoorwaarden voor werkgevers en Keimpe Schilstra, directeur van Sorgad voor vakbonden hebben beiden veel ervaring op het terrein van CAO en arbeidsvoorwaarden.

Voor informatie of vrijblijvende kennismaking: http://www.x-stra.nl of telefonische Henk Strating (0638544483) of Keimpe Schilstra (0622245087).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: