CAO-conflictoplossing in een ‘hete herfst’!

Het is u misschien nog niet zo opgevallen, maar het najaar 2010 wordt al behoorlijk ‘heet’. Een ‘hete herfst’ is jargon voor onrust en acties rond CAO-onderhandelingen. Ik noem ze even voor u op: beroepsgoederenvervoer, verpleging, verzorging en thuiszorg, nieuwe postbedrijven, jeugdzorg, loonwerksector, meubelindustrie en nog een aantal bedrijven zoals TNT en Alliance Healthcare hebben allemaal te maken met actiedreiging wegens het uitblijven van een CAO.

Deze week bemoeide de Tweede Kamer zich ermee in een debat over arbeidsvoorwaarden in de zorg. Mogelijk wordt volgende week een motie aangenomen, waarin de politiek de werknemers in de zorg een steun in de rug geeft bij de onderhandelingen over de CAO. Ik heb vaker aangegeven dat de politiek daarin terughoudend hoort te zijn: CAO’s zijn het domein van sociale partners. Dat moet zo blijven! Daarom is de zorg over een ‘heet najaar’ in de eerste plaats hún zorg.

Wat opvalt is dat het inschakelen van derden om CAO-conflicten op te lossen geen gemeengoed is. Het lijkt erop dat conflicterende CAO-partijen daarover maar moeilijk met elkaar tot afspraken kunnen komen. Dat is wel begrijpelijk, want de keuze van een voor beide partijen aanvaardbare bemiddelaar is niet gemakkelijk. Ook de publiciteit rond zo’n bemiddelaar is CAO-partijen vaak niet welgevallig. Daardoor kan het middel van bemiddeling immers erger zijn dan de kwaal.

X-stra© dat in het voorjaar met succes werd ingeschakeld bij het CAO-conflict in de schoonmaak probeert deze nadelen van bemiddeling te vermijden. Door in plaats van één bemiddelaar, twee adviseurs in te zetten die ieder het vertrouwen van één kant van de CAO-tafel hebben en die in volledige annonimiteit aan conflictoplossing werken. X-stra© biedt CAO-partijen meer verkenning van CAO-conflictoplossingen dan klassieke bemiddeling.

Wellicht dat deze andere kijk op CAO-conflictoplossing ertoe kan bijdragen dat het komend najaar een wat minder ‘hete herfst’ wordt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: