De afsluiting van het jaar 2010

De laatste werkweek van het jaar werd voor mij één van de boeiendste. De afgelopen week sloot ik de Avicenna Leergang Visie & Leiderschap af. Met een groep van tien interessante en boeiende mensen heb ik het afgelopen jaar in drie 3-daagse sessies de vele aspecten van leiderschap overdacht. Ging het in de eerdere sessies over visie en drive, deze sessie ging vooral over gedrag.

We maakten kennis met de retorica, de kunst van het overtuigen en leerden van acteur Helmert Woudenberg de kracht van het gebruik van de elementen vuur, water, lucht en aarde in het ‘gevecht’ van de samourai. We gingen ook in op de vraag hoe een individu zich tegenover anderen verhoudt en gedraagt. Bestaat de ander wel of is de ander niets anders dan een andere ik?

De belangsrijkste les van Avicenna is om de leerervaringen niet te snel naar de praktijk te vertalen. Die les wil ik ter harte nemen. Maar ik ben er van overtuigd dat ze, evenals de lering uit de eerdere sessies, betekenis hebben voor CAO-onderhandelingen en voor CAO-onderhandelaars. In het nieuwe jaar zal ik daar zeker op terug komen, in CAOverzicht© of op andere wijze.

Ik sluit het jaar af op Sicilië, in de nauwe straatjes van Ortigia, het oude stadsdeel van Syracuse. Griekse en Romeinse culturen hebben zich hier vermengd met de Zuid-Italiaanse levensstijl. Voeg daarbij het aangename klimaat, de vele culturele evenementen rond Kerst en Oud en Nieuw en de heerlijke Italiaanse keuken. Kortom, een heerlijke plaats om het jaar af te sluiten.

Ik dank alle klanten en relaties van HS Arbeidsvoorwaarden voor hun vertrouwen in het afgelopen jaar en wens hen en alle lezers van CAOverzicht© fijne Kerstdagen en een mooi en boeiend 2011!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: