Christelijk-sociale innovatie!

Deze week was ik op bezoek bij CNV Vakmensen. Na een goed gesprek kreeg ik het boekje ‘Sociale Innovatie: vernieuwende ideeën voor gezonde arbeidsverhoudingen’. Het boekje bevat na het (klassieke) voorwoord van voorzitter Jaap Jongejan maar liefst 16 hoofdstukken met ideeën voor sociaal innovatieve veranderingen voor de arbeidsverhoudingen in bedrijven. Zoals een duurzame regionale arbeidsmarkt-CAO, een chipkaart voor jongeren, keuzeverlof en een ondernemingsverloffonds, een employability-paraplu en een vitaliteitsrekening.

Er staat ook een hoofdstuk in over een nieuw type loonvraag. Die wordt door de vakbeweging van oudsher gebaseerd op de inflatie en de economische groei. CNV Vakmensen wil daar sectorale en bedrijfseigen ontwikkelingen en (on)mogelijkheden aan toevoegen, waardoor er meer oog komt voor verschillen tussen bedrijfstakken en ondernemingen. Ook kiest het boekje ervoor om beladen termen te wijzigen. Zo wordt demotie als term vervangen door verrijkt doorwerken, maar wordt het idee er achter, om oudere werknemers op andere, soms lager beloonde functies langer door te laten werken, behouden en uit de taboesfeer gehaald.

Het aardigs vind ik het slotwoord. Daarin wordt gedaan alsof we met elkaar helemaal opnieuw kunnen beginnen om arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen vorm te geven! Wat zouden we dan anders doen? CNV Vakmensen stelt voor sommige dingen heel anders in te richten. Niet meer allemaal aparte vergoedingen en vrijetijdsaanspraken bijvoorbeeld, maar een all in beloning voor het aantal uren dat we afspreken te werken. De rest is vrije tijd. Dat zou CAO’s veel eenvoudiger en leesbaarder maken! En de waardering voor CAO’s zal er door toenemen!

Wil CNV Vakmensen CAO’s dan uitkleden? Nee, de CNV-motivering is een andere. Ik citeer: ‘Wij zeggen dit omdat we vandaag anders met elkaar leven dan 100 jaar geleden. Overheid en werkgevers hoeven niet alles voor werknemers te regelen. We kunnen heel goed zelf onze verantwoordelijkheid dragen, initiatieven nemen en zaken regelen’.

Ik ben mijn loopbaan in CAO-land ooit bij het CNV begonnen. In die tijd sprak het CNV van christelijk-sociaal denken. Nu luidt het etiket sociaal-innovatief denken. Maar de kern is niet veranderd: geef werknemers verantwoordelijkheid en je hebt minder regels nodig!

Ik zeg (ook tegen werkgevers): doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: