‘Zeg maar CIAO tegen de CAO!’

Ciao tegen de CAO? Wil ik dan af van de CAO? Nee hoor! In het Magazine van de WOS, de werkgevers in de sport, betoog ik deze week juist het tegenovergestelde. Ook bij vernieuwing van arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden blijft de ‘countervailing’ power van beide CAO-partijen noodzakelijk! De CAO moet blijven, liefst dankzij en liever niet ondanks CAO-partijen.

‘Zeg maar ciao tegen de CAO’, was de titel van de keynote speech van bijzonder hoogleraar Aukje Nauta op het seminar ‘CAO-onderhandelaar, een vak!?’, dat ik in november samen met a-advies, CPD en IVA organiseerde naar aanleiding van ons gezamenlijk onderzoek. Ook Aukje Nauta neemt overigens geen afscheid van de CAO. Maar ze wil de CAO wel ingrijpend veranderen. De CAO moet ruimte gaan bieden voor I-deals, afspraken tussen individuele werknemers en werkgevers.

Op het seminar over Sociale Innovatie dat ik deze op week op de legerplaats Oirschot bezocht lichtte haar collega Cristel van de Ven toe dat I-deals win-win-win-deals zijn. Ze bevatten voordeel voor de werknemer, voor de werkgever én zijn uitlegbaar naar de rest van de organisatie, collega’s en het management. Zo versterken ze de individuele arbeidsverhouding, maar hebben ook een positief effect op de collectieve arbeidsverhoudingen binnen een werkorganisatie! Ik denk dat als er één I-deal over de dam is, er snel meer zullen volgen.

Een I-deal kan gaan over van alles. Van een uurtje later beginnen op een bepaalde dag van de week tot individuele prestatie- en beloningsafspraken. I-deals verleggen de ‘zeggenschap’ in de arbeidsverhouding als het ware van de CAO-tafel naar de individuele arbeidsrelatie, waar maatwerkafspraken mogelijk zijn. Misschien kunnen I-deals de verschillen tussen werknemers en zzp’ers, tussen vaste werknemers en flexkrachten of tussen werknemers met een arbeidsovereenkomst en met een overeenkomst van opdracht binnen organisaties verkleinen.

Een CAO die dat mogelijk maakt mag met recht vernieuwend worden genoemd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: