(Her)ijk verhoudingen met vakbonden en OR!

Deze week begon ik aan een bijzondere opdracht. Een groot bedrijf met 8.500 werknemers wil op alle niveaus, strategisch, tactisch en operationeel, de verhoudingen met vakbonden en de Ondernemingsraad (her)ijken. Daarbij wordt de trap naar goed gebruik ‘van bovenaf geveegd’. Dat wil zeggen dat eerst het Managementteam zich buigt over de visie, waarna managers in de districten die kunnen vertalen in gedrag dat uiteindelijk door personeelsmanagers en leidinggevenden in de dagelijkse praktijk kan worden uitgedragen.

In een twee uur durende sessie met het voltallige Managementteam is intensief van gedachten gewisseld over de wijze waarop vertegenwoordigers van vakbonden en OR als partners of als tegenstanders ervaren, gezien en benaderd kunnen worden. De keuze die daarbij moet worden gemaakt heeft vergaande consequenties voor de relaties en contacten met vakbonden en OR in het bedrijf en zal ook gevolgen hebben voor de wijze waarop zij zich tot het bedrijf verhouden.

Een serieuze (her)ijking van de verhoudingen met vakbonden en OR vereist een helder inzicht in de actuele ontwikkelingen in de vakbeweging en de medezeggenschap in Nederland. Daarbij horen ontwikkelingen als organising, door FNV Bondgenoten toegepast in het CAO-conflict in de schoonmaakbranche (maar ook vakbond Abvakabo FNV oriënteert zich er serieus op). Ook het Manifest Naar Nieuwe Arbeidsverhoudingen (CAOpinie© van vorige week) is zo’n ontwikkeling.

Wie goed naar deze ontwikkelingen kijkt herkent sporen van de traditionele tegenstellingen tussen harmonie- en conflictdenken in de Nederlandse arbeidsverhoudingen. Soms lijkt de klok teruggedraaid te worden, maar veel vaker dienen zich kansen aan voor een vernieuwende, eigentijdse verhouding tussen werkgevers en vakbeweging en medezeggenschap.

Bedrijven die hun eigen verhouding met de vakbeweging en de medezeggenschap onder de loep nemen doen méé met de heroriëntatie in de Nederlandse arbeidsverhoudingen die gaande is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: