Het Manifest in praktijk gebracht!

Deze week bereidde ik een werkgeversdelegatie voor op de komende CAO-onderhandelingen. Daarbij kwam ondermeer het Manifest Naar Nieuwe Arbeidsverhoudingen aan de orde. Dat is begin 2011 gepubliceerd door de grote organisaties van werkgevers en werknemers in ons land AWVN, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie. Het manifest roept CAO-partijen op om minder tegenover elkaar en meer samen met elkaar te zoeken naar creatieve CAO-afspraken die bijdragen aan ‘duurzame inzetbaarheid’. ‘Co-creatie’, noemt het manifest dat.

In eerdere publicaties, zoals een bijdrage aan het boekje De Polder Spreekt, heb ik een pleidooi gehouden voor CAO-onderhandelen als ‘samen puzzelen in plaats van touwtrekken’. Tijdens een recente bijeenkomst in het kader van het project Wasstraat CAO’s van het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI) heb ik samen met collega’s van a-advies en het NCSI met succes geëxperimenteerd met CAO-onderhandelen met ‘bouwstenen’ in plaats van inzetbrieven.

Toch is het wachten op een écht praktijkvoorbeeld. Dat is er nu! Vorige week werd de nieuwe CAO voor de netwerkbedrijven afgesloten. Die is op een eigentijdse wijze tot stand gekomen. Aan de overeengekomen CAO ligt een gezamenlijk visiedocument ten grondslag met als titel: Investeren in mensen, visie op nieuwe arbeidsverhoudingen netwerkbedrijven 2011-2013. CAO-partijen Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak, VMHP-N en werkgeversorganisatie WENb willen met het visiedocument ‘als sector het verschil maken ter inspiratie van anderen, waarbij sociale partners grensverleggend bezig zijn in het belang van de sector en de samenleving’.

Zij spreken daarmee een gedurfde ambitie uit! Het heeft in elk geval geleid tot de eerste CAO voor deze jonge sector. Oordeel zelf! Het visiedocument Investeren in mensen is te downloaden op http://tinyurl.com/caonwb-visie en op de website van HS Arbeidsvoorwaarden http://www.hsarbeidsvoorwaarden.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: