CAO-afspraak tegen sex-verslaving?

Eén op de tien werknemers kampt met een verslaving aan alcohol, aan sex en porno, aan drugs of aan gokken. Dick Trubendorffer, directeur van GGZ CrisisCare, dat bedrijven adviseert over verslavingsaanpak en -beleid meent dat werkgevers hiervoor ‘hun kop in het zand steken’. Hij vindt dat onverstandig omdat verslaafde werknemers niet alleen zichzelf, maar ook hun werkgever benadelen. Zij zijn volgens Trubendorffer namelijk minder productief, verzuimen vaker, veroorzaken meer ongevallen en verzieken de werksfeer.

Trubendorffer waarschuwt werkgevers dat ontslag van verslaafde werknemers lang niet altijd mogelijk is. In drie van de vier gevallen zou de rechter ontslag weigeren, omdat de werkgever grotere inspanningen had moeten doen om een einde te maken aan de verslaving. En daarvoor zou een rijtje van huisregels niet voldoende zijn. Trubendorffer vindt dat er meer onderzoek moet komen naar verslaving op de werkvloer en dat vakbonden het belang van goed verslavingsbeleid op de CAO-agenda moeten zetten.

CAO-afspraken tegen verslaving? Wordt de CAO daarmee niet schromelijk overschat? Natuurlijk kun je in CAO’s afspreken dat de werkgever verslavingsbeleid moet maken, maar draagt dat écht bij tot het oplossen van het probleem? Werkgevers die de noodzaak van verslavingsbeleid inzien hebben geen CAO-afspraak nodig om daar werk van te maken. En werkgevers die de noodzaak ervan niet inzien zullen een CAO-afspraak die hen daartoe verplicht in de praktijk tot een dode letter maken. En die komen al te veel in CAO’s voor!

Natuurlijk moeten werkgevers hun verantwoordelijkheid nemen, daartoe aangespoord door werknemers, medezeggenschap en organisaties als GGZ CrisisCare. Ook brancheorganisaties kunnen daarbij een belangrijke rol spelen. Maar laten we de CAO niet als Haarlemmerolie tegen alle problemen proberen te gebruiken!

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: