Onrustig begin van nieuw CAO-jaar!

De dagelijkse actuele CAO-berichten op de website van HS Arbeidsvoorwaarden vertoonden de afgelopen week meer berichten over vastgelopen CAO-onderhandelingen dan CAO-resultaten. CAOverzicht© van dit weekend bevestigt dat beeld. In de publieke sector (CAO Gemeenten), zorgsector (kinderopvang) en marktsectoren (schoonmaak, grafimedia, Delta Lloyd) blijkt het moeilijk om tot CAO-afspraken te komen. Voeg daarbij het bericht van vorige week dat de onderhandelingen over een groot aantal reeds geëxpireerde CAO’s nog moeten beginnen en het beeld is compleet: het nieuwe CAO-jaar begint onrustig. 

Ik werd deze week door de webredactie van Binnenlands Bestuur gevraagd om een reactie op het opnieuw mislukken van het overleg over de CAO Gemeenten. Ik kenschetste de situatie in de onderhandelingen over de CAO Gemeenten als ‘Catch 22’: een logisch verband dat de tegengestelde standpunten van beide partijen in stand houdt. Vakbonden willen afspraken maken over werkgelegenheidsgaranties. Logisch, want de werkgelegenheid van hun leden wordt bedreigd door de economische recessie en door de bezuinigingen van de overheid. Maar dezelfde economische recessie en de daaruit voortvloeiende bezuinigingen maken het even logisch dat de VNG de gevraagde werkgelegenheidsgarantie niet kan geven. Een vicieuze cirkel dreigt!

Soortgelijke situaties doen zich voor in andere sectoren. De economische recessie dwingt veel werkgevers de inzet van werknemers flexibeler af te stemmen op het aanbod of de wensen van hun klanten. Maar dezelfde noodzaak tot meer flexibiliteit is er ook de oorzaak van dat veel werknemers, die hun werktijden – soms met pijn en moeite – hebben afgestemd op hun privé-omstandigheden, juist geneigd zijn daaraan stevig vast te houden.

De enige manier om de vicieuze cirkel te doorbreken lijkt mij het investeren in volwassen arbeidsrelaties, die zich kenmerken door een volwassen dialoog tussen werknemers en hun leidinggevenden. Daarin kunnen zowel de belangen van werkgevers als die van werknemers worden afgewogen en in balans worden gehouden. Geven en nemen in goed onderling overleg! Makkelijker gezegd dan gedaan. Maar de enige weg om tegenstellingen écht te overbruggen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: