CAO-vernieuwing vraagt om visie en vertrouwen!

Deze week had ik een boeiend gesprek over CAO-vernieuwing met twee vakgenoten, Roel Zijlstra en Jeroen Krosse. Roel is als bestuurder van de CMHF aan de kant van vakbonden bij CAO-vernieuwingen betrokken. Jeroen is directeur van Tasper en ontwikkelt voor bedrijven en branches ICT-oplossingen die CAO-vernieuwing ondersteunen.

De vraag die we onszelf stelden was: hoe kan CAO-vernieuwing succesvol worden aangepakt? Puttend uit onze eigen ervaringen kwamen we tot de conclusie dat CAO-vernieuwing vaak een heel praktische achtergrond heeft. Gewijzigde wetgeving bijvoorbeeld. De werkkostenregeling die na een overgangstermijn voor elke werkgever gaat gelden, is voor veel bedrijven en branches aanleiding om het pakket verstrekkingen en vergoedingen onder de loep te nemen. Een ander voorbeeld is de aandacht voor levensfasebewust beleid. Daarvoor is de dreiging van een veroordeling op grond van de Wet Gelijke Behandeling of de aankondiging in het Regeerakkoord dat CAO’s zonder aandacht voor levensfasebewust beleid in de toekomst niet langer algemeen verbindend worden verklaard soms de directe aanleiding.

Natuurlijk kunnen wetgeving en andere invloeden van buitenaf een goede aanleiding zijn voor vernieuwing van CAO’s. Maar er schuilt ook een groot gevaar in! Als de werkkostenregeling er toe leidt dat vergoedingen en verstrekkingen uitsluitend worden aangepast om maar binnen de wettelijke norm te blijven dreigt fiscale wetgeving de visie op CAO en arbeidsvoorwaarden te vervangen. Hetzelfde geldt voor de ‘protocoltekst’ over levensfasebewust beleid die in de CAO wordt opgenomen uitsluitend om te voldoen aan de (toekomstige) eisen voor AVV van de CAO.

CAO-vernieuwing moet niet gedicteerd worden door fiscale wetten en AVV-regels, maar moet gebaseerd zijn op visie op CAO en arbeidsvoorwaarden. Visie, die bijvoorkeur het vertrouwen heeft van beide CAO-partijen: werkgevers(organisaties) en vakbonden! Visie en vertrouwen tussen CAO-partijen staan doorgaans garant voor duurzame CAO-vernieuwing die aansluit bij de wensen en behoeften van werkgevers en werknemers. Gelukkig hadden we daarvan ook goede praktijkvoorbeelden voorhanden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: