Jonge CAO-onderhandelaars zijn nodig!

Op het hoogtepunt van de crisis binnen de FNV stond een groep jonge bestuurders op met een Open Brief. Ik schreef er een CAOpinie© over. Sindsdien werd het stil rond dit initiatief. Deze week analyseerde hoogleraar Ton Wilthagen van de Universiteit van Tilburg het uitblijven van CAO-akkoorden. Hij ziet twee oplossingen: een nieuw Akkoord van Wassenaar (waar hij al langer voor pleit) en verjonging van CAO-onderhandelaars aan beide kanten van de tafel. Wilthagen zegt: ‘Er moet een wisseling van de wacht komen. Bestuurders (aan beide kanten van de tafel) hebben te starre denkbeelden. Dertigers zouden bijvoorbeeld veel beter in staat zijn om over hun eigen schaduw heen te springen’.

Als ik rond kijk langs de CAO-tafels die ik ken zie ik wel degelijk dertigers. Maar ze zijn nog in de minderheid. Niet alleen de jonge bestuurders, maar meer nog jonge kaderleden die hen vergezellen. Ik vrees dat het op ledenvergaderingen waar de resultaten van CAO-onderhandelingen bekrachtigd worden niet veel anders zal zijn.

De vraag is dan ook of de door Wilthagen bepleite wisseling van de wacht helpt. Ik vrees dat het slechts ten dele helpt. Veel jonge CAO-onderhandelaars staan anders in hun vak dan sommige oudere collega’s. Ik merk dat in workshops en masterclasses die ik geef en waar ik ze ontmoet. Ze zijn nieuwsgierig naar nieuwe inzichten en staan open voor noodzakelijke veranderingen. De Workshops Benedictijns CAO-onderhandelen die ik volgende maand twee keer geef in de Sint Willibrords Abdij in Doetinchem telt opvallend veel jonge onderhandelaars!

Maar ik denk ook dat er meer moet gebeuren. Ik noemde al verjonging van de aanwezige kaderleden. En verjonging en verbreding van de betrokkenheid van werknemers én werkgevers (in bedrijfstakken) bij de onderhandelingen over de CAO. Ik ken sectoren die experimenteren met bijeenkomsten van georganiseerde en ongeorganiseerde werknemers én werkgevers, waarin gezamenlijk over CAO en arbeidsvoorwaarden van gedachten wordt gewisseld. Ik denk dat het bevorderen van de dialoog tussen werkgevers en werknemers in de bedrijven én aan de CAO-tafels de noodzakelijke verjonging in CAO-land zal bevorderen een versterken. Dat lijkt mij in elk geval de moeite van het proberen waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: