I-deals maken CAO’s beter!

De afgelopen weken werden bij HS Arbeidsvoorwaarden in Lopik twee diners gehouden met deelnemers van bedrijven, werkgeversorganisaties en vakbonden. De diners waren een gezamenlijk initiatief van HS Arbeidsvoorwaarden en Factor Vijf. Directe aanleiding vormde een artikel dat ik samen met Aukje Nauta van Factor Vijf schreef in het vakblad Zeggenschap over Arbeidsverhoudingen over I-deals en CAO’s.

Op het eerste gezicht lijken I-deals en CAO’s tegenovergesteld. I-deals zijn afspraken die een werknemer zelf met zijn werkgever of leidinggevende maakt. De afspraak kan betrekking hebben op een enkele arbeidsvoorwaarde (bijvoorbeeld een vrije woensdagmiddag), maar ook op andere arbeidsvoorwaarden zoals scholing en ontwikkeling, loopbaankansen of werk- en rusttijden. Veel gehoorde bezwaren tegen I-deals zijn dat ze ‘sterke’ werknemers extra mogelijkheden zouden geven hun arbeidsvoorwaarden te verbeteren en dat ze het collectieve karakter van de CAO zouden ondermijnen. In het artikel weerleggen we die kritiek en komen we tot de conclusie dat I-deals, mits goed geregisseerd door CAO-partijen, de CAO juist kunnen versterken. De diners waren bedoeld om met vertegenwoordigers uit de praktijk over de voor- en nadelen van I-deals in relatie tot CAO’s door te praten.

Tijdens de beide diners is veel over tafel gekomen. We zullen dat op een rij zetten en mogelijk gebruiken voor een vervolgartikel. Maar als iets tijdens de diners duidelijk is geworden is het wel dat I-deals en CAO’s prima naast elkaar een bijdrage kunnen leveren aan het vormgeven van volwassen arbeidsrelaties. Die worden in veel bedrijven en bedrijfstakken al veel langer door zowel collectieve afspraken in CAO’s als individuele afspraken ondersteund. Beiden blijken nodig om de arbeidsvoorwaarden van alle medewerkers op een eigentijdse wijze vorm te kunnen geven. Waar het om gaat is de balans. Voor afspraken die op iedere medewerker van toepassing zijn (gelijke monniken, gelijke kappen) leent de CAO zich bij uitstek. Maar afspraken waarbij het er om gaat precies datgene te regelen dat bij een bepaalde medewerker of team van medewerkers past kunnen beter in de vorm van een I-deal gemaakt worden.

Door CAO’s en I-deals op deze manier met elkaar te verbinden kunnen CAO-partijen de juiste balans tussen collectieve en individuele afspraken over arbeidsvoorwaarden zoeken. Een zoektocht die gelukkig in steeds meer bedrijven en bedrijfstakken blijkt te worden gestart.

Geïnteresseerd? Neem eens contact op met HS Arbeidsvoorwaarden (0638544483) of met Factor Vijf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: