CAO-vernieuwing door dialoog en co-creatie!

Deze week begeleidde ik een co-creatiedag voor de BER-gemeenten: Bergen op Zoom, Etten-Leur en Roosendaal. Deze gemeenten willen hun arbeidsvoorwaarden moderniseren en harmoniseren. Samen met de leden van het Georganiseerd Overleg en de Ondernemingsraden hebben de directeuren/secretarissen van de drie gemeenten de ambitie uitgesproken om de medewerkers er zélf nauw bij te betrekken. ‘Het is niet meer van deze tijd dat de werkgever de arbeidsvoorwaarden eenzijdig bepaalt’, zei Lidia Spindler, Gemeentesecretaris van Bergen op Zoom namens de BER-gemeenten bij de start van de co-creatiedag.

Aan de co-creatiedag deden zo’n 40 ambtenaren van de drie gemeenten mee. Zij konden de hele dag van gedachten wisselen over zes thema’s: beoordelen&belonen, verlof, werktijden, reizen, opleiden en overige arbeidsvoorwaarden. Ook konden zij zich uitspreken over de vorm waarin de arbeidsvoorwaarden het best kunnen worden aangeboden: gelijke monniken, gelijke kappen of iedereen zijn of haar eigen pakket arbeidsvoorwaarden of iets daar tussenin.

Voor deze dag koos ik samen met verantwoordelijke ambtenaren en de bestuurders Bert van Velthuijsen van Abvakabo FNV en Dennis Nieuwenhuijzen van CNV Publieke Zaak voor dialoog. Dialoog verschilt hemelsbreed van discussie en debat. Dat zijn doorgaans verbale gevechten met winnaars en verliezers. Dialoog is daarentegen het gesprek met de ander aangaan waarbij beiden winnen. Door de zes groepen de gehele dag in dialoog voort te laten bouwen op wat de andere groepen voordien over een onderwerp hadden ingebracht kon een geweldig resultaat worden bereikt met veel positieve unanimiteit en vrijwel geen voor- en tegenstanders!

Dat resultaat bestond uit een – vrijwel – eenduidig beeld van een pakket arbeidsvoorwaarden dat slechts voor een deel is vastgelegd in algemene aanspraken en voor een groot deel bestaat uit een budget waarmee iedere ambtenaar zijn of haar eigen pakket arbeidsvoorwaarden kan samenstellen en dat ook in de tijd kan aanpassen aan gewijzigde (privé) omstandigheden. Ook over de aanbiedingsvorm bestond overeenstemming: digitaal en interactief waar mogelijk, papieren regelingen indien gewenst en noodzakelijk. Waar iedereen het voor 100% over eens was is dat de ‘prikklok’ zo snel mogelijk moet worden afgeschaft: het draait bij de BER-gemeenten niet om tijd, maar om kwaliteit, was de eensluidende opvatting van de deelnemers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: