Crisis vraagt om een andere CAO!

‘Het CAO-overleg van het komende jaar moet nadrukkelijk in het teken staan van het beperken van de gevolgen van de crisis. Aan de ene kant betekent dat aandacht voor versterking van de concurrentiepositie van bedrijven, aan de andere kant voor het beperken van koopkrachtverlies van werknemers.’ Dat schrijft de grootste werkgeversvereniging van Nederland AWVN in zijn nota voor het CAO-overleg van het komende jaar.
(Bron: http://www.hrpraktijk.nl)

In de CAO Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf, waarover deze week overeenstemming werd bereikt, wordt daadwerkelijk rekening gehouden met de gevolgen van de crisis én met de koopkracht van werknemers! Vanwege de hevigheid van de crisis op dit moment begint de CAO, die een looptijd heeft van 25 maanden, met een periode waarin geen loonsverhogingen zijn afgesproken. Daarna volgens twee structurele loonsverhogingen en twee eenmalige uitkeringen. De eenmalige uitkeringen kunnen na overleg geheel of gedeeltelijk worden omgezet in in te plannen werkgelegenheidsdagen, die gebruikt kunnen worden om de crisis het hoofd te bieden. Daarnaast hebben CAO-partijen met elkaar afspraken gemaakt over werkgelegenheid, scholing, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

In 2013 lopen 450 CAO’s af. Daarnaast moeten nog eens 150 CAO’s uit 2012 worden vernieuwd. Volgens de AWVN gaat het in onderhandelingen over deze CAO’s niet meer over het verdelen van welvaart, loonsverhogingen, korter werken en extra voorzieningen, maar over minder, flexibeler en langer werken. De AWVN ziet desondanks mogelijkheden om koopkrachtverlies te beperken door werknemers meer zeggenschap te geven over de keuze voor bijvoorbeeld geld of vrije tijd. De AWVN bepleit daarom meer keuzebudgetten in CAO’s.

HS Arbeidsvoorwaarden werkt met partners aan de CAO van (N)U. Dat is een eigentijdse CAO (van NU) met veel keuzevrijheid voor individuele werknemers (van U). De CAO van (N)U komt tot stand in dialoog tussen werkgevers(organisaties) en vakbonden en op basis van co-creatie met de gebruikers van de CAO. Samen met elkaar (puzzelend onderhandelen) in plaats van tegenover elkaar (touwtrekkend onderhandelen). De professionals achter de CAO van (N)U zijn deskundig op het gebied van arbeidsverhoudingen, onderhandelingen, HRM-beleid en arbeidsvoorwaarden, ICT-toepassingen (budgetten), pensioen en communicatie en hebben veel ervaring bij werkgevers(organisaties) en vakbonden. Voor meer informatie: caovanu@hs-a.eu.

Ik denk dat de CAO van (N)U niet alleen het antwoord is op de huidige crisis, maar ook de CAO van de Toekomst zal blijken te zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: