Uitdaging voor De Nieuwe Polder!

Deze week bezocht ik de slotconferentie van het project Sterk in je werk! Dat is een project voor de sector kunsteducatie gericht op het versterken van de inzetbaarheid van medewerkers en het stimuleren van ondernemerschap, netwerkvorming en scholing. Een ambitieus project in een sector die zwaar door bezuinigingen op kunst en cultuur wordt getroffen. Key-note spreker was de Vlaamse Belg Koen Gonnissen. Gonnissen coachte toptennissers en tennissters zoals Kim Clijsters en past zijn kennis en ervaring nu toe op ontwikkelingen in het bedrijfsleven.

In het tempo van een topsporter schetste Gonnissen de stijl van leidinggeven die bedrijven nodig hebben om te overleven. Hadden ze tot het begin van de 20e eeuw genoeg aan expertise op hun vakgebied, de industriële revolutie bracht de behoefte aan managers met zich mee, die organisatie, controle en evaluatie toevoegden. In de tweede helft van de vorige eeuw konden bedrijven niet meer met managers volstaan, maar hadden ze leiders nodig die op basis van visie, lef en moed anderen kunnen inspireren. Rond de eeuwwisseling wekt de erkenning van het belang van emotionele intelligentie de behoefte aan coaching op. Coaching helpt medewerkers het beste in zichzelf naar boven te halen door ze als ‘advocaat van de engel’ datgene te zeggen ‘wat ze liever niet willen horen’.

De crisis maakt volgens Gonnissen dat expertise, management, leiderschap en coaching niet meer volstaan. Bedrijven hebben bovenal bruggenbouwers nodig om de crisis te overleven. Bruggenbouwers excelleren in samenwerking en lobby. Dát is volgens Gonnissen nodig om het antwoord te kunnen geven op de noodzaak van permanente veranderingen, diversiteit, ethisch leiderschap, netwerken, technologische ontwikkeling en de veranderende economische realiteit.

Als Gonnissen gelijk heeft gloort er hoop voor het Nederlandse Poldermodel! Bruggen bouwen, samenwerken en lobbyen vormen daarvan immers het hart! Maar als ik Gonnissen goed begrijp vereist de huidige crisis waarin we verkeren dat we naast in plaats van tegenover elkaar staan. Daarin kunnen werkgevers(organisaties) en vakbonden vóórop gaan. Door samen te werken aan vernieuwing van de arbeidsmarkt, aan flexibiliteit en zeggenschap van werktijd en vrije tijd en aan duurzaamheid en inzetbaarheid. Een mooie uitdaging voor De Nieuwe Polder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: