Een nieuw jaar, een nieuw CAO-geluid?

Regelmatig wordt de vraag gesteld of er in crisistijd eigenlijk nog wel CAO-afspraken gemaakt kunnen worden? CAOverzicht©, dat vandaag zijn 8e jaargang ingaat, geeft het antwoord: er worden ook in crisistijd CAO’s afgesloten. Natuurlijk. Maar het is waar: elke week moet er ook melding worden gemaakt van CAO-onderhandelingen die stagneren of afgebroken zijn. Ook dat hoort bij de crisistijd, hoewel CAO-conflicten niet alleen in tijden van crisis voor komen.

Wat ook bij de crisis lijkt te horen is de overtuiging dat de CAO aan verandering toe is. In veel sectoren wordt daaraan gewerkt onder de noemer van CAO-vernieuwing, modernisering of een andere benaming. HS Arbeidsvoorwaarden is er in een aantal sectoren volop bij betrokken. De behoefte om de CAO aan te passen bij de veranderende omstandigheden komt ook niet alleen in tijden van crisis voor, maar de crisis kan de noodzaak ertoe wel zichtbaar maken.

Onlangs maakte het vakblad voor de bouw Cobouw bekend dat het aantal werknemers dat onder de CAO Bouw valt dramatisch achteruit holt. Een ontwikkeling die al veel langer gaande is en door alle CAO-partijen wordt onderkend, maar waarvan de omvang mede door de crisis nu voor iedereen zichtbaar wordt. Niemand zal meer kunnen ontkennen dat het tij gekeerd moet worden. Dat biedt CAO-partijen mogelijk draagvlak voor CAO-vernieuwing!

Resultaten van CAO-vernieuwing zijn, als het goed is, ‘win-win’: werkgevers én werknemers profiteren beiden van meer maatwerk én keuzevrijheid, flexibiliteit én duurzaamheid, eigen verantwoordelijkheid én budgetten voor scholing, opleiding en loopbaanbeleid, waarmee CAO-vernieuwing vaak gepaard gaat. Hopelijk zet deze trend ook bij CAO’s in grotere bedrijfstakken, zoals bouw, metaal, horeca, onderwijs, zorg en overheidssectoren in 2014 door!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: