Samen of ieder voor zich?

‘Samen of ieder voor zich?’ is het thema van de HorecaTop over arbeidsverhoudingen die op 13 februari wordt gehouden. Na inleidingen over het belang van volwassen arbeidsverhoudingen door de algemeen directeur van de AWVN Harry van de Kraats en over de kracht van dialoog door Cristel van de Ven gaan werkgevers en werknemers in de horeca met elkaar in dialoog over onderwerpen, zoals flexibiliteit en duurzame inzetbaarheid, opleiding en loopbaan en de arbeidsverhoudingen in de sector.

Het thema ‘Samen of ieder voor zich?’ speelt niet alleen in de horeca, maar in veel meer sectoren. Algemeen wordt het belang van sectorale arbeidsverhoudingen onderschreven. Een voorbeeld zijn de sectorplannen om de gevolgen van de crisis te bestrijden, waarvoor het kabinet op grond van het Sociaal Akkoord 600 miljoen euro heeft vrijgemaakt. Deze week werd bekend dat in de eerste tranche bijna 40 sectorplannen zijn ingediend. Voorwaarde voor het toekennen van geld is dat de plannen door werkgevers én werknemers worden gesteund.

Maar volwassen sectorale arbeidsverhoudingen alléén zijn niet voldoende. Die moeten zijn gebaseerd op volwassen arbeidsverhoudingen tussen werkgevers en werknemers in bedrijven en organisaties. Tussen directies en ondernemingsraden, leidinggevenden en medewerkers. Tot op de werkvloer toe. Als dat wordt bereikt kunnen de juiste afwegingen worden gemaakt op welke niveaus afspraken tussen werkgevers en werknemers het best gemaakt kunnen worden. Goed dat het thema in de horeca op 13 februari de aandacht krijgt die het verdient! 

Eén reactie to “Samen of ieder voor zich?”

  1. sippy van akker Says:

    Eens! : )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: