Crisis maakt(e) CAO’s creatief!

Deze week sprak ik met een journalist over ontwikkelingen op het terrein van CAO en arbeidsvoorwaarden. Hij vroeg naar het effect van de crisis op onderhandelingen over CAO’s. Een interessante vraag, waarop het antwoord voor de hand lijkt te liggen. Immers, de crisis maakt dat de financiële ruimte voor CAO-verbeteringen in veel sectoren beperkt is. Hoewel de gemiddelde CAO-loon(kosten)ontwikkeling, zeker in industriële sectoren, enigszins in de buurt van de inflatie bleef, kregen veel sectoren, zeker in publieke sectoren, met de 0-lijn te maken.

Maar daarmee is nog niet alles gezegd. De crisis maakt CAO-onderhandelaars ook creatief! In verschillende CAO’s zijn de afgelopen jaren individuele keuzemogelijkheden voor werknemers sterk toegenomen. CAO’s in de zakelijke en financiële dienstverlening, maar ook in industriële sectoren en in de zorg laten werknemers zélf beslissen over de besteding van budgetten in geld en tijd. Budgetten die collectief worden afgesproken, maar individueel kunnen worden besteed.

Een ander voorbeeld van CAO-creativiteit is de afspraak dat CAO-loonstijging door werkgevers die zwaar door de crisis worden getroffen gedeeltelijk mag worden omgezet in vrije dagen die gebruikt kunnen worden om leegloop te bestrijden. Ook werden afspraken gemaakt om toeslagen voor bijvoorbeeld overwerk gedeeltelijk op te sparen voor vrije tijd die met dat doel kan worden opgenomen. Een zeer opvallend voorbeeld van (noodzakelijke) CAO-creativiteit is dat de loonruimte wordt opgespaard in een investeringsfonds en pas wordt uitbetaald, zo mogelijk met een bonus, als het met het bedrijf weer beter gaat.

Het einde van de crisis lijkt in zicht. Gelukkig! Maar het is te hopen dat daarmee geen einde komt aan de creativiteit van CAO-onderhandelaars. Die blijft ook na de crisis nodig. Ruimte om collectieve afspraken op het niveau van bedrijven, afdelingen en zelfs individuele medewerkers op maat vorm te geven moet daar deel van uit blijven maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: