Met filosoof Rawls CAO-conflicten oplossen!

Het zal niemand ontgaan dat het onrustig is in CAO-land. In veel bedrijven en sectoren gaan de onderhandelingen over de nieuwe CAO en/of sociaal plan gepaard met actiedreiging, daadwerkelijke acties en zelfs stakingen. Grolsch, Philip Morris, NXP, Tata Steel, Flora Holland (waar inmiddels CAO’s tot stand zijn gekomen), Xerox, Avia partner en Holland Casino hebben er mee te maken, maar ook de sectoren schoonmaak, vervoer, middelbaar beroepsonderwijs, gemeenten en verplegenden, verzorgenden en thuiszorg (ondanks 2 overeengekomen CAO’s) hebben er mee te maken of lijken er mee te maken te krijgen.

Deze week vroeg BNR Radio me om een reactie op de dreigende staking in de schoonmaak. In 2010 verkende ik voor CAO-partijen in de schoonmaak samen met Keimpe Schilstra de weg naar de oplossing van de – toen – langste staking sinds de Visserijstaking in 1933. We maakten met succes gebruik van X-stra©, de methode die we zelf ontwikkelden voor het oplossen van CAO-conflicten. X-stra© is gebaseerd op ideeën van politiek filosoof John Rawls over consensus en paradoxen. Er is volgens Rawls altijd sprake van overlappende consensus en tegenstellingen zijn vaak ogenschijnlijke tegenstellingen door ‘of-of denken’, die door ‘en-en denken’ kunnen worden overbrugd.

Wij passen de ideeën van Rawls toe in een aanpak die lijkt op de wijze waarop de politie bij aanrijdingen in het verkeer optreedt. Beide agenten nemen eerst ieder één van de beide partijen apart om het eigen verhaal over de toedracht te laten doen. Pas als alle feiten en zienswijzen op tafel liggen worden die door de agenten samen gebracht, geanalyseerd en gebruikt voor het vinden van een oplossing die door beide partijen wordt geaccepteerd. Deze aanpak passen wij toe in CAO-conflicten door elk aan de kant van één van de partijen te gaan staan en vanuit beide invalshoeken wegen naar oplossing van het CAO-conflict te verkennen.

Door niet te oordelen over de opstelling van CAO-partijen, maar vanuit de invalshoek van beide partijen te zoeken naar overlappende consensus en ogenschijnlijke tegenstellingen ontstaan goede kansen op het vinden van een weg die naar de oplossing van het CAO-conflict leidt. In de schoonmaak zeiden CAO-partijen destijds: ‘zij lieten ons oplossingen zien waarvan we dachten dat die voor de andere partij niet bespreekbaar waren’.

Lees het artikel over X-stra© in vakblad Zeggenschap van december 2009.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: