Minder CAO’s afgesloten: logisch?

Onlangs meldde de AWVN dat er ongeveer een kwart minder CAO’s was afgesloten dan gebruikelijk. Helaas kon ik in het bericht geen verklaring vinden. Voor de hand liggende verklaringen zijn de nog steeds onzekere economische omstandigheden en nog onbekende arbeidsvoorwaardennota’s van de vakbonden. Maar een tweet bracht mij op een mogelijk andere oorzaak. De verzender van de tweet (een tweetter?) vroeg zich af of het in een tijd van meer op het individu toegesneden arbeidsvoorwaarden niet logisch is dat er minder CAO’s worden afgesloten.

Ik vind dat een interessante gedachte. Zou er als arbeidsvoorwaarden individualiseren minder behoefte aan CAO’s ontstaan? Het antwoord op de vraag heb ik niet, maar ik betwijfel of een volmondig ‘ja’ het juiste is. Ten eerste is het de vraag of arbeidsvoorwaarden momenteel sterk en breed individualiseren. Veel CAO’s zijn nog behoorlijk traditioneel en regelen vrij strikt de verdeling van geld en tijd. Wat individueel mogelijk is, is vrij marginaal (en dat wordt dan ook nog eens in die CAO geregeld). Ten tweede blijft de CAO een belangrijk instrument om transactiekosten te vermijden. Het is gewoon praktisch en voordeliger om één keer te onderhandelen dan met élke werknemer.

Maar goed, dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen kentering mogelijk is. Als het moeilijk blijkt om CAO’s aan te passen aan de (mogelijke) individualisering van arbeidsvoorwaarden, kunnen CAO-partijen wellicht besluiten om te zoeken naar andere afspraken. Maar het zou ook kunnen zijn dat het langer duurt om een cao af te sluiten. Partijen zijn op zoek naar andere vormen van onderhandelen, afspraken of inhoud van CAO’s, zodat zij de CAO en het CAO-proces kunnen aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Dat zien we steeds vaker in ons werk. Het is een lastig proces dat met vallen en opstaan gepaard gaat. We zullen op de wat langere termijn zien of dit uiteindelijk leidt tot minder CAO’s. Ik ben daar niet zeker van, wél dat inhoud en proces zullen veranderen.

Wilco Brinkman, partner HS Arbeidsvoorwaarden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: