Organiseer flexibiliteit goed!

Mijn tweet “@LodewijkA als we écht uit de crisis willen komen moeten werknemers meer op zzp’ers gaan lijken, niet andersom” werd deze week veel ge-retweet. Hetzelfde gold voor één van de antwoorden op de vraag: “Moeten flexibele arbeidsrelaties bevorderd of bestreden worden?” Dat antwoord luidde: “Flexibiliteit moet niet bevorderd of bestreden worden, maar moet goed georganiseerd worden!”.

Ik denk dat de discussie over flexibele arbeid en arbeidsrelaties in Nederland inderdaad te veel gaat over toestaan of verbieden. Dat geldt voor de nieuwe Wet Werk en Zekerheid en ook voor de aanpak van schijnzelfstandigheid. Die lijkt te ontaarden in een heksenjacht op zzp’ers! Samen met mr dr Esther Koot was ik de eerste die al in maart 2009 de term Schein-Selbständige gebruikte in een artikel in het vakblad Zeggenschap. Maar wij hadden het oogmerk de positie van zzp’ers te verstérken, niet te verzwákken!

Maar hóe organiseer je flexibiliteit goed? Dat hangt af van de situatie die om (meer) flexibiliteit vraagt. Gaat het om situaties waarin vaste aanstellingen niet mogen of kunnen? Of is (meer) flexibiliteit juist nodig is om vaste aanstellingen mogelijk te maken? Elke situatie vraagt om een andere aanpak en organisatie van flexibiliteit. Laten we ons dáárop richten. Overheid, ondernemers en sociale partners samen met de uitzend- en payroll-bedrijfstak die bij uitstek gespecialiseerd is in het organiseren van flexibiliteit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: