Volwassen arbeidsverhoudingen concretiseren!

Deze week begeleidden Wilco Brinkman en ik een co-creatiedag voor werkgevers en werknemers in Openbare Bibliotheken. Doel daarvan was: de abstracte begrippen goed werkgeverschap, goed werkgeverschap en volwassen arbeidsverhoudingen concretiseren. CAO-partijen willen die begrippen gebruiken als basis voor onderhandelingen over een meerjarige CAO en Sociale Agenda voor de komende jaren.

Deelnemers aan de co-creatiedag waren naast CAO-degelaties van werkgevers, FNV en CNV directeuren en vakbondskaderleden uit een 15-tal bibliotheken. De ochtend werd gebruikt om de begrippen goed werkgever- en werknemerschap te vertalen in alles wat werkgevers en werknemers van elkaar (mogen) verwachten. Door die verwachtingen te verbinden wordt duidelijk wat volwassen arbeidsverhoudingen kunnen opleveren én wat de belemmeringen daarvoor zijn.

In de middag werden concrete oplossingen gezocht én gevonden om de bestaande belemmeringen weg te nemen. Die oplossingen, geadresseerd op landelijk, lokaal of individueel niveau, werden tenslotte in de vorm van een concrete agenda aan CAO-partijen aangeboden. Onderhandelaars van VOB (werkgevers) en FNV namen die in ontvangst en zegden de deelnemers toe dat de resultaten een belangrijke rol zullen spelen bij de komende CAO-onderhandelingen.

Volwassen arbeidsverhoudingen gebaseerd op goed werkgever- en werknemerschap samen met werkgevers en werknemers uit de sector concreet vertalen naar CAO-voorstellen? Dat kan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: