De mores van CAO-onderhandelingen!

Vandaag maakte supermarkt Jumbo bekend dat boodschappen voortaan thuisbezorgd kunnen worden. Gister werd een andere boodschap thuis bezorgd. Bij de vakbonden. De boodschap dat het CAO-akkoord voor de distributiecentra, dat kort daarvoor tot stand was gekomen, weer werd opgezegd. Tot grote verontwaardiging van vakbonden, die hier en daar onmiddellijk tot actie opriepen. ‘De beuk erin’, was op sociale media te lezen. Jumbo reageerde op zijn beurt verbaasd; er was toch nog geen definitief akkoord? Beide partijen moesten het toch nog aan hun achterban voorleggen? Dan kun je er toch nog op terug komen?

We hebben hier te maken met de mores van CAO-onderhandelingen. Een mos (Latijn, enkelvoud; het meervoud mores is algemener) is een ongeschreven regel of gebruik dat binnen een bepaalde context geldt. Van Dale definieert het als zede, gebruik of conventie. CAO-onderhandelingen resulteren altijd in een akkoord dat aan de achterban moet worden voorgelegd. Bij vakbonden, omdat dat verenigingen zijn, maar ook bij werkgevers. In die zin is zo’n akkoord dus inderdaad voorwaardelijk en kunnen er nog kinken in de kabel komen. Echter, niet anders dan nadat de onderhandelaars zich er bij hun achterban sterk voor hebben gemaakt. En het is zeer de vraag of dat mogelijk is in de korte tijd die Jumbo nodig had om op het akkoord terug te komen. Maar nog belangrijker is de mores dat indien dat bij één van de partijen het geval is dié partij een probleem heeft. In volwassen arbeidsverhoudingen delen CAO-partijen vervolgens zo’n probleem en proberen het samen op te lossen. Die mores is hier niet gevolgd.

De uitdrukking iemand mores leren betekent letterlijk ‘iemand de gebruiken leren’, oftewel iemand (hardhandig) terechtwijzen. Als CAO-partijen er niet in slagen de mores van CAO-onderhandelingen te herstellen, zou dat wel eens het onvermijdelijke gevolg kunnen zijn. Ook dat hoort bij de mores van CAO-onderhandelingen!

Henk Strating
oprichter HS Arbeidsvoorwaarden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: