De vakbond van morgen!

Zondagavond 27 maart 2016 zendt VPRO Tegenlicht de documentaire ‘De vakbond van morgen’ uit. De begleidende tekst op de website van de VPRO belooft veel. Voorbeelden uit Nederland, Engeland en Zweden laten zien dat er op verschillende manieren aan de toekomst van de vakbond wordt gewerkt. Via vormen als (ludieke) actie, open dialoog en het organiseren van zelfstandigen krijgt deze toekomst steeds een andere invulling.

Vergelijkingen met het buitenland zijn in analyses over toekomstige arbeidsverhoudingen in Nederland niet zo gebruikelijk. Onlangs maakte professor Van Liesveld vergelijkingen met Duitsland, Zweden en Denemarken. Daaruit bleek dat in die landen ontwikkelingen plaatsvinden die in Nederland nog niet of nauwelijks bespreekbaar zijn. Wij maakten daarvan dankbaar gebruik voor een artikel in het vakblad Zeggenschap over de toekomst van CAO’s in Nederland (klik om het artikel te downloaden).

Het is natuurlijk nog even afwachten of de verwachtingen die VPRO Tegenlicht wekt worden waargemaakt. Maar op voorhand is het goed dat er op deze wijze aandacht wordt besteed aan de toekomst van de arbeidsverhoudingen in Nederland. Dat debat moet niet alleen binnen de geijkte instituties en door daaraan gelieerde personen worden gevoerd, maar breed door alle betrokkenen. Werk en samenwerking gaat iedereen aan. We zijn benieuwd!

Wilco Brinkman en Henk Strating
partners HS Arbeidsvoorwaarden

 

Eén reactie to “De vakbond van morgen!”

  1. Jacqueline van der Venne Says:

    Dit is op Visual artist Jacqueline van der Venne herblogden reageerde:
    Allemaal kijken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: