Van vaste baan naar duurzaam werk

Deze week publiceerde het Financieele Dagblad een artikel van Barbara Baarsma en Janine Vos, twee topvrouwen van de coöperatieve Rabobank. Daarin waarschuwen zij voor het risico van een vaste baan; dat medewerkers onvoldoende nadenken over en investeren in hun inzetbaarheid voor de toekomst. De vaste baan voorkomt dat medewerkers voelen dat niet investeren in je toekomstige inzetbaarheid gevolgen heeft, waarschuwt Baarsma. Daarom pleit zij voor dienstverbanden van 5 jaar, waarna werkgever én medewerker opnieuw moeten beslissen of en hoe ze verder gaan. Dat dwingt beide daarover vroegtijdig na te denken.

Het voorstel voor een employability-contract van 5 jaar, gekoppeld aan een scholings- en ontwikkelingsbudget om in je toekomstige inzetbaarheid te investeren werd tweeënhalf jaar geleden al bedacht tijdens een door HS Arbeidsvoorwaarden, Factor Vijf en ONL voor Ondernemers georganiseerd CAO-diner. Dat leidde tot een opinie-artikel in Trouw. Daarin werd gepleit voor vrijwillige invoering; je moet medewerkers verleiden, niet dwingen.

Helaas vindt het pleidooi tot op heden weinig navolging en moet hetzelfde gevreesd worden voor het artikel in het FD. De vaste baan is, maatschappelijk én politiek, nog steeds een heilig huis. Janine Vos zegt daarover: In essentie is er niets mis met lange dienstverbanden. Maar als je daardoor niet in jezelf investeert is dat slecht voor je werkgever, maar nog slechter voor jezelf!

Henk Strating en Wilco Brinkman, partners HS Arbeidsvoorwaarden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: