De bron van het kwaad

De aanval op de flexibele arbeidsrelatie bereikte deze week weer een hoogtepunt. Sandra Phlippen, chef economie van het AD, schreef in haar column dat zzp’ers zowel de technologische als de loonontwikkeling belemmeren. Waarom zij de loonontwikkeling belemmeren wordt niet helemaal duidelijk. Blijkbaar zijn zzp-ers per definitie goedkoper dan werknemers. Dat lijkt wel een heel erg algemene stelling en je kan je natuurlijk ook afvragen waarom werknemers dan zoveel duurder zijn. Dat doet Phlippen niet. Omdat zzp-ers goedkoop zouden zijn, zo gaat zij verder, zijn bedrijven eerder geneigd gebruik te maken van hun diensten dan te investeren in (arbeidsbesparende!) technologie. Dat dat laatste de loonontwikkeling juist beperkt, laat Phlippen gemakshalve achterwege.
De tweede aanval kwam van vakbondszijde. Maurice Limmen, voorzitter van het CNV, greep de uitkomsten van onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) aan om de flexibele arbeidsrelatie te betichten van gezinsontwrichting. Vrouwen werkzaam in een flexibele arbeidsrelatie krijgen minder snel kinderen dan vrouwen in een vaste arbeidsrelatie, concludeerde het CBS. Uit het begeleidend artikel wordt duidelijk dat dit vooral voor hoger opgeleide vrouwen geldt. Bij vrouwen die als zzp-er werken zijn de verschillen overigens minimaal. De achtergrond voor deze verschillen is niet onderzocht, hetgeen het CBS keurig vermeldt. Zo zijn vrouwen met een flexcontract vaak jonger dan vrouwen met een vaste arbeidsrelatie. Dit kan natuurlijk van grote invloed zijn op het (moment van) krijgen van kinderen. Dergelijke nuances waren niet aan Limmen besteed.

Phlippen en Limmen doen de arbeidsverhoudingen geen goed. Zij zetten werkenden tegen elkaar op. Je zal toch een werkende met een flexibele arbeidsrelatie of zpp-er zijn. En vervolgens als bron van het kwaad worden afgeschilderd. Hoe betrokken voel je je dan nog bij ‘de polder’ of bij werkenden met een vast arbeidscontract? Hoe bereid ben je dan nog om solidair te zijn met werkenden buiten je groep?

Henk Strating en Wilco Brinkman
partners HS Arbeidsvoorwaarden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: