Een leven lang leren

Afgelopen weken verschenen er weer enkele artikelen, uitpraken en onderzoeken die het belang van een leven lang leren benadrukten. Grotendeels werden de argumenten van zo’n 15 jaar geleden, toen we het nog employability noemden, herkauwd. Een interessante uitspraak kwam van McKinsey. Op basis van een onderzoek in opdracht van Google stelt het adviesbureau dat om bij te blijven bij de technologische ontwikkelingen werkenden vier tot acht uur per week moeten besteden aan het leren van nieuwe vaardigheden. Een flinke opgave!

Al jaren wordt aan de CAO-tafel over onderwerpen als employability, leven lang leren, vitaliteit gesproken, maar heel concreet wordt het niet. Zeker niet als het gaat om de inspanning die McKinsey noodzakelijk acht. Maar wellicht doet zich inmiddels een kleine kentering voor. Bij verschillende overleggen waar wij bij betrokken zijn worden stappen gezet richting een individueel ontwikkelingsbudget dat werkenden kan ondersteunen in hun ontwikkeling. Ook het nieuwe kabinet pleit daarvoor. Het regeerakkoord maakt melding van het afschaffen van fiscale aftrekmogelijkheden van scholingskosten ten gunste van een individuele leerrekening voor alle Nederlanders met een startkwalificatie. Een interessante gedachte die nog verder zal moeten worden uitgewerkt.

Juist sociale partners zouden die uitwerking voor een belangrijk deel ter hand kunnen nemen. De infrastructuur met CAO’s en in veel sector O&O-fondsen is daarvoor aanwezig. De uitdaging is om in de uitwerking het individu ook echt centraal te stellen. want een individueel budget is één, het juist inzetten is nog een ander verhaal. Kent iemand zijn kansen en beperkingen? Waar heeft een werkgever of de (arbeids)markt behoefte aan? Welke mogelijkheden sluiten het best aan op de behoeften van de werkende? Werkgever, vakbond en O&O-fonds kunnen bij het vinden van antwoorden op deze vragen ondersteunen en een aanbod voor het individuele budget ontwikkelen. Het zou helemaal geweldig zijn als dat intersectoraal en voor alle werkenden gebeurt.

Henk Strating en Wilco Brinkman
partners HS Arbeidsvoorwaarden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: