Hogere lonen, langere looptijden

Zoals uit de informatie in CAOverzicht blijkt gaan de lonen langzaam maar zeker omhoog. Percentages die met 3 beginnen zijn geen uitzondering meer, we komen zelfs hogere percentages tegen. Maar tegelijkertijd zien we dat de looptijden van CAO langer worden, tot zelfs 30 maanden en meer. Daardoor blijft de loonstijging op jaarbasis vooralsnog beperkt tot 2 tot 2,5%, met uitzonderingen naar boven en naar beneden. Dat wordt bevestigd door CBS-cijfers over de gemiddelde CAO-loonstijging. Die stijgt weliswaar licht, maar blijft vooralsnog zelfs onder de 2%; de CAO-loonkostenstijging gaat daar net bovenuit.

Het beeld van hogere lonen en langere looptijden is kenmerkend voor de situatie waarin de economie aantrekt en de (loon)eisen van vakbonden stijgen. Werkgevers proberen voor een langere periode zekerheid over de kosten te krijgen. Die mogen dan wel iets stijgen, mits ze voor een langere periode worden vastgelegd, zodat onverwachte kostenstijgingen in de nabije toekomst voorkomen worden.

Het is daarbij wel van belang om de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt goed in de gaten te houden. Doordat niet alle CAO’s tegelijkertijd expireren en opnieuw worden afgesloten kunnen tussen CAO’s op dezelfde (deel)arbeidsmarkt forse verschillen ontstaan. Daar is niemand bij gebaat, werkgevers niet, maar ook medewerkers niet. Het leidt doorgaans tot inhaaleffecten in de toekomst bij CAO’s met een relatief lage loonsverhoging. Daardoor treedt dan toch een onverwachte (extra) loonkostenstijging op die door de langere looptijd juist voorkomen moest worden. CAO-partijen zijn uiteraard geheel vrij in de afspraken die ze maken, maar uiteindelijk bepaalt de arbeidsmarkt of die afspraken ongewijzigd houdbaar zijn.

Henk Strating en Wilco Brinkman
partners HS Arbeidsvoorwaarden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: