Goede voorbereiding is het halve werk

Elke (CAO) onderhandelaar kent één van de belangrijkste adviezen voor onderhandelaars: bereid je ontzettend goed voor. Een goede voorbereiding is onder andere nodig om inzicht te krijgen in de feiten, de valkuilen, je eigen prioriteiten, de voorkeuren van je onderhandelingspartner en de grenzen waarbinnen je afspraken kunt maken. Vaak vindt deze voorbereiding volledig plaats vanuit het eigen perspectief en met de eigen delegatie en achterban. Een gezamenlijk voorbereiding met de onderhandelingspartner vindt zelden plaats of beperkt zich tot het vaststellen van de onderhandelingsdata en lokatie. Dat is jammer, want een ook een gezamenlijke voorbereiding kan veel opleveren.

Een paar weken geleden mochten wij CAO partijen betrokken bij een bedrijfstak-CAO tijdens een gezamenlijke voorbereidingsdag begeleiden. Partijen wilden het onderhandelingsproces en inhoud meer met elkaar in verband te brengen. Zodat de onderhandelingen sneller dan voorheen zouden lopen en de kwaliteit van de afspraken zou verbeteren. Vanuit door HS Arbeidsvoorwaraden aangedragen inzichten uit de onderhandelingstheorie hebben partijen een aantal procesafspraken gemaakt. Deze hadden onder andere betrekking op het delen van informatie, aanspreekpunten en spelregels voor informeel overleg. Het tweede deel van de voorbereiding bestond uit het opstellen van een gezamenlijke onderhandelingsagenda. Via de door ons ontwikkelde methodiek van Puzzelend Onderhandelen zijn de thema’s geïdentificeerd, prioriteiten vastgesteld en is nagegaan op welke thema’s relatief snel (of juist niet) afspraken kunnen worden gemaakt. CAO-partijen hebben hiermee focus aangebracht voor de onderhandelingen en voor de periode daarna.

Onlangs ontvingen het bericht dat de CAO onderhandelingen in deze sector voorspoedig verlopen, mede dankzij de voorbereidingsdag. Altijd leuk om te horen.

Henk Strating en Wilco Brinkman
partners HS Arbeidsvoorwaarden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: